Skip to main content

Støn kalastajakylä on kuin Vesterålen pienoiskoossa

Vesterålenin saaristossa sijaitseva Stø on suosittu matkailukohde valassafarille mielivien ja Norjan ”Merialppien” luo haikailevien matkailijoiden keskuudessa.

Aivan Støn kalastajakylän kainalossa sijaitseva, Norjan kuningattaren mukaan nimetty Dronningrutan luontopolku johdattaa päiväretkeilijän henkeäsalpaaviin maisemiin, joita kutsutaan myös Norjan Merialpeiksi.

Satumaisen Dronningrutan luontopolulta voi poiketa saaren vastarannalla sijaitsevaan Nyksundin aavekaupunkiin, joka kuoli kerran vain herätäkseen henkiin.

Støn kalastajakylä

Vesterålenin kenties paras kirpputori

Ennen kuin ajat Myrestä Støhön, pysähdy maan mainiossa kierrätyskeskuksessa, Brukthandelissa. Somasti ja siististu sisutettu kierrätyskeskus on mainio paikka tehdä löytöjä keramiikasta kalusteisiin ja norjalaisiin villapaitoihin.

Istahda myös hetkeksi kirpputorin kahvilaan, jonka päivittäinen herkkuvalikoima vaihtelee: tarjolla on usein erilaisia kakkuja sekä maan kuulua sveleä, joka on ruskealla juustolla ja voilla höystetty vohveli.

Myren kirpputori
Stön vanha silta

Strengelvågin vuonon maisemissa

Vain parin minuutin ajomatkan päässä Brukthandelista ylität pitkän Strengelvågin vuonon rannan ylittävän sillan. Sillan jälkeen oikealla puolella avautuu kaunis Klon laakso, jonka maisemissa viihtyy tunnin jos toisenkin kalastellen ja meloen.

Myös suurin piirtein sillan keskivaiheilta löydät levikkeen, johon kannattaa pysähtyä. Tästä nimittäin alkaa jo nykyisin luonnon valtaama vanha maantie, joka aikanaan toimi kulkureittinä Stöhön. Kohde on kuvauksellinen, ja kirkkaasta rantavedestä voi bongata niin pieniä rapuja kuin simpukoita.

Klon laakso

Dronningrutan luontopolku

Tiesitkö, että yksi Pohjois-Norjan upeimmista nähtävyyksistä löytyy Vesterålenista, Støn leirintäalueen kupeesta alkavan luontopolun puolesta välistä?

Polku johdattaa päiväretkeilijän majesteettisiin maisemiin läpi vehreän rinnemetsikön ja auringon paahtaman ylängön. Reitin puolessa välissä pääsee ihailemaan maisemaa, joka yksinkertaisesti salpaa hengityksen: vuorten sylissä lepäävät kolme saarta uinuvat kaikessa rauhassa, ainoana seuranaan ohitseen kulkevien retkeilijöiden kaihoisat katseet.

Lue seikkaperäinen vaellustarina Dronningrutan luontopolulta KAUKOKAIPUU-sivustolta.
Dronningrutan luontopolku

One Comment

Kommentoi

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]