Norjan sää

Norjan sää vaihtelee alueittain: rannikolla (niin etelässä kuin Vesterålenissa asti) on yleensä aina leudompaa myös talviaikaan, kun taas Finnmarkin sisämaassa voidaan kokea kovia 20-30 asteen pakkasia.

Kesäisinkin pohjoisessa on hyvä varustautua lämpimästi, sillä tuulet voivat yltyä koviksi ja lunta riittää pitkälle kesään: Finnmarkissa aina juhannukselle asti.

Norjan pitkän ajan sääennuste
Norjan vuorovesikalenteri
Norjan sääpalvelu (yr.no)

Nyksund Vesterålen

Sää Lofooteilla

Lofootit ovat ympärivuotinen matkakohde, sillä Golf-virran ansiosta Lofoottien sää on suhteellisen leuto läpi vuoden. Vaikka kylmimmät talvikuukaudet ajoittuvat tammi-maaliskuulle, esimerkiksi tammikuun keskilämpötila on yleensä nollan tienoilla. Sateisimmillaan Lofootit ovat lokakuussa.

Lämpimintä on heinä-elokuussa, jolloin lämpöasteita on yleensä noin 13-15. Keskikesällä, yöttömän yön aikaan kesäkuussa Lofoottien sää voi kuitenkin vielä vaihdella 7-12 asteen välillä.

Muista siis aina pakata mukaan tarpeeksi lämmintä vaatetta ja sateenpitävät kuorivaatteet. Pohjois-Norjan sää on arvaamaton, eikä ole lainkaan ihme, vaikka kokisit samalla reissulla niin auringonpaistetta kuin piiskaavan raekuuron.