Skip to main content

Nordkappissa maailman reunalla

Nordkapp on Euroopan pohjoisin autolla saavutettava piste. Toiset rakastavat sitä, mutta toisille kerta riittää.

Alueen ja kyseisen kohteen historia on silti varsin kiinnostava. Nimittäin, tiesitkö että vuonna 1553 kolme alusta lähti purjehtimaan Englannista, tavoitteenaan löytää Koillisväylä. Kolmesta aluksesta kaksi ei koskaan palannut, mutta kolmannen aluksen komentajana toiminut Richard Chancellor onnistui löytämään tämän Pohjois-Norjan laajan tasangon, joka sai nimen Nordkapp.

Vuosisata kului, kunnes italialainen pappi Francesco Negri löysi tiensä samoihin maisemiin. Sanotaan, että juuri Negri oli Nordkappin ensimmäinen turisti. Negri ei kuitenkaan ihastunut kohteeseen, kuten moni suomalainen, vaan kutsui paikkaa ”maailman lopuksi”.

Nordkappin kolmas tuleminen

Nordkappin kolmas tuleminen sijoittuu vuoteen 1875. Kesti siis kaksi vuosisataa litää, ennen kuin Nordkappin matkailun katsotaan virallisesti alkaneeksi. Kaksi vuotta myöhemmin paikan päälle saapui ensimmäinen risteilyryhmä, ja koska matka näin kauaksi pohjolaan oli jo itsessään saavutus, syntyi perinne, joka elää tänäkin päivänä: Nordkappissa juodaan aina lasillinen shamppanjaa.

Nordkapp

Ystävyyden monumentti

Children of the World -patsas (Barn av Jorden) on muistona tempauksesta, kun norjalainen kirjailija Simon Flem Devold toi Nordkappiin seitsemän lasta seitsemästä eri maasta. Maat olivat Tansania, Brasilia, USA, Japani, Thaimaa, Italia ja Venäjä.

Seitsemän päivän pituisen opintomatkan aikana lapset tekivät omat savireliefit, joiden suurennoksista syntyi Children of The World -monumentti. Monumentti symboloi ystävyyttä, yhteistyötä, toivoa ja iloa yli rajojen.

Muistomerkit on pystytetty puoliympyrän muotoon North Cape Hallin ulkopuolelle. Kuvanveistäjä Eva Rybakkenin taituroima Äiti ja lapsi -patsas osoittaa kohti seitsemää muistomerkkiä.

Nordkapp Äiti ja lapsi -patsas

Kommentoi

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]