Skip to main content

Lohtivaaran maisemissa

Finnmarkissa, Porsangerin kunnassa sijaitseva Lakselv on tunnettu Lakselva-joestaan, jota tituleerataan yhdeksi Euroopan parhaista lohijoista. Mutta löytyy täältä muutakin, nimittäin upeita erämaisia tunturimaisemia.

Ritaojan luontopolun alkupisteeseen (Fossestrand) on helppo saapua autolla Lakselvin keskustasta (tosin tie voi olla välillä aika huonokuntoinen, mutta pikkuautolla selviää kyllä). Ajomatkaa kertyy noin 10-15 minuuttia. Luontopolkujen reitistö alkaa parkkipaikalta, johon mahtuu hyvin useampikin auto.

Ritaojan luontopolku on osa Lohtivaaran maisemia kiertävää polkujen verkostoa. Ritaojan osuus on helpohko, omasta vauhdista riippuen noin 2-3 tunnin pituinen luontopolku. Myöskin samalla alueella sijaitseva Sysihautajärvi on suosittu nähtävyys, jonka tulipaikalla voi pitää taukoa ja syödä eväitä.
 

Lohtivaara Lakselv

Sysihautajärven reitti on pituudeltaan 2,7 km ja sen kulkee helposti tunnissa. Reitti on mallia A-B, eli mikäli käyt vain järvellä, palaat samaa reittiä takaisin. Voit kuitenkin halutessasi kulkea oman rengasreitin mallia parkkipaikka-Sysihautajärvi-Ritajärvet-parkkipaikka.

Lohtivaara Lakselv
Lohtivaara Lakselv

Ritaojan luontopolun alkumetrit mykistävät tunturivaeltajan

Nousumetrejä ei kuitenkaan kerry kovin paljoa, sillä ollaan jo valmiiksi suhteellisen korkealla merenpinnasta.

Itse reitti puolestaan on helppokulkuinen ja hyvin merkitty. Kosteikkojen yli on rakennettu pitkospuut, jotka ovat hyvässä kunnossa.

Erämaiset maisemat aukevat niin pitkälle, kuin silmä kantaa. Ja erämaassahan sitä tosiaan ollaan, sillä tästä eteenpäin aina Suomen rajalle asti ei löydy muuta kuin villiä luontoa.

Lue Ritaojan luontopolun seikkaperäisempi kuvaus KAUKOKAIPUU-blogista.

Kommentoi

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]