Rakkaudesta iki-ihanaan Pohjois-Norjaan

Pohjois-Norja.fi on perustettu lokakuussa 2021. Sivusto on jatkumoa Suomen luetuimmalle retkeilyteemaiselle matkablogille, KAUKOKAIPUUlle (est. 2008).

Muutettuani Pohjois-Norjaan marraskuussa 2018 olen sittemmin matkaillut ja retkeillyt, myös kalastanut, pääsääntöisesti näillä leveysasteilla. KAUKOKAIPUU jatkaa eloaan ja voi hyvin, mutta koin, että se tarvitsee rinnalleen oman Pohjois-Norjan kohteisiin erikoistuneen sivuston.

Tämän sivuston tarkoituksena onkin ennen kaikkea nivoa yhteen parhaat vinkkini Pohjois-Norjassa matkailuun. Myös vieraskynäilijöille on tilaa, ja toivottavasti jo pian pääsemme julkaisemaan sisältöjä yhdessä Pohjois-Norjan yrittäjien kanssa.

Retki- ja kohdevinkkien lisäksi löydät sivustolta Norjan sähköiset ja printatut kartat, tärkeimmät linkkivinkit, Pohjois-Norjaa käsittelevät kirjasuositukset ja paljon muuta.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Pohjois-Norja.fi-sivuston julkaisuja!

Pohjoisin terveisin,
Monni Himari

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Suolantuoksuinen matkakertomus pureutuu olemassaolon suuriin kysymyksiin ja itsetutkiskeluun osana oman paikkansa löytämistä – Himari löysi sydämen satamansa Vesterålenissa sijaitsevalta pieneltä apilanmuotoiselta Gisløyan saarelta, jossa arjen luksusta on olla käyttämättä herätyskelloa. Väkevä ja tunnelmallinen kuvailu on Himarin erityisosaamista, minkä ansiosta lukijat pääsevät katsomaan Norjanmeren maisemia ja elämää sen rosoisilta rannoilta omin silmin.

“Valloittava, lempeä, pirskahteleva ja elämänmakuinen. Luin siltä istumalta, kun tämän käteeni sain.”

Lukijan arvosteluViisi tähteä

“Kirja on saanut BookBeatissa ihanan paljon positiivista palautetta.”

BookBeat★★★★★ 4,7