Hammerfestin nähtävyydet
Håja – maailman toiseksi suurin kivi
Hammerfestista kerrotaan löytyvän maailman toiseksi suurin kivi Australian Ulurun jälkeen. Merestä kohoava, sinivalan selkää muistuttava Håja näkyy hienosti Struven ketjun muistomerkin luota.

Struven ketjun muistomerkki
Norjan UNESCON maailmanperintölistalle yltänyt Struven ketjun muistomerkki sijaitsee 1800-luvun alussa toteutetun kolmiomittauskejun pohjoisimmassa pisteessä, Hammerfestin Fuglenesissa. Maailman toisiksi suurinta kiveä, Håjaa, pääsee kuvaamaan tältä samalta nähtävyyspaikalta.
Skansenin tykki
Struven ketjun patjaan lähettyviltä löytyy sodanaikaisia vanhoja puolustusrakenteita. Nämä rakenteet rakennettiin Napoleonin sotien seurauksena vuonna 1809 ja kunnostettiin vuonna 1989. Vanha Skansenin tykki edustaa kaupunkilaisten pyrkimyksiä puolustaa Hammerfestia kahden brittiläisen sota-aluksen hyökkäykseltä, jotka lopulta ryöstivät ja tuhosivat osan kaupungista.

Salen-tunturin näköalatasanne
Salen-tunturin huipulle johtaa mutkainen siksak-polku, joka on jyrkkä mutta lyhyt. Tunturin huipulle rakennetulta näköalatasanteelta aukeavat komeat maisemat Hammefestin kaupungin ylle. Mikäli mielit reippailla enemmän, Salenin näköalatasanteelta johtaa vielä noin 20 minuutin kävelymatkan mittainen luontopolku vieläkin parempiin maisemiin.
Isbjørnklubben
Isbjørnklubben eli Jääkarhuklubi ja sen pieni matkamuistomyymälä löytyvät Hammerfestin keskustasta. Jääkarhuklubi sijaitsee Hurtigrutenin laiturin vieressä, turisti-infon yhteydessä. Klubi on perustettu kunnioittamaan arktisen alueen kalastusta, metsästystä ja naparetkiä.
Täällä vierailevat voivat myös liittyä Jääkarhuklubin jäseneksi. Jäsenet saavat muistoksi hopeisen jääkarhupinssin, kaupunginjohtajan allekirjoittaman diplomin ja oman jäsenkortin. Myös aatelointi onnistuu, mutta kyseinen seremonia tulee varata Jääkarhuklubilta etukäteen.
Alla olevan kuvan jääkarhupatsas löytyy aivan kaupungin portilta.

Sininen paviljonki
Sininen paviljonki nököttää Hammergestin pääkadun varrella. Paviljonki on Altan lahja vuonna 1989 täydet 200-vuotta täyttäneelle Hammerfestille. Venäläisin vaikuttein rakennettu taukopaikka on arkkitehtipariskunta Knut ja Eva Arnesenin suunnittelema.

Hammerfestin patsaat
“Lindstrøm on tehnyt norjalaiselle napaseutujen tutkimukselle suuremman ja arvokkaamman palveluksen kuin kukaan muu”, totesi tunnettu naparetkeilijä ja tutkimusmatkailija Roald Amundsen. Naparetkeilyn historiasta kiinnostuneiden kannattaakin ehdottomasti vierailla naparetkien sankarin, kokki Adolf Henrik Lindstrømin patsaalla.
Hammerfestin satama-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitseva pieni kirjasto on jokaisen norjalainen seikkailukirjallisuudesta kiinnistuneen ehdoton käyntikohde. Lisäksi kirjastosta löytyy myös norjalaisen elämän yksiin kansiin taltioineen Petter Dassin patsas.
Jälleenrakennusmuseo
Hammerfestin Jälleenrakennusmuseo on kunnianosoitus ihmisen tahdolle ja voimalle selviytyä sodan tuhoista ja luoda uutta elämää. Näyttely tarjoaa näkökulmia pakolaiselämään sekä Finnmarkin ja Pohjois-Tromssan uudelleenrakentamiselle. Tutustu luolajäljitelmiin sekä tilapäisasumusten replikoihin, joita silloiset asukkaat kutsuivat kodikseen. Piipahda myös museomyymälässä ja pienessä kahvilassa.